Jämför elavtal

ven om den dyrast utgiften oftast är lånekostnanden i ett hushåll så kan det vara bra att se över sina övriga utgifter också. En utgift man kan spara en hel del pengar på är att jämföra olika elavtal. Faktum är at enligt Elskling.se så kan man i snitt spara 1800 sek per år genom att jämföra och välja det elavtalet som passar bäst för just sin ekonomi.

 

Rörligt eller fast elavtal?

Ska man binda eller ha rörligt pris per Kwh? Det är den ständiga frågan. Det snabba svaret är att om man vill ha ett lågt pris som möjligt så brukar det nästan alltid löna sig att ha ett rörligt pris. Den stora nackdelen är dock att priset kan skilja mycket för sommarmånaderna och vintermånaderna så det är viktigt att man tar höjd för att det kan bli riktigt dyrt om det blir en kall vinter. Därför passar det bra att binda priset för dig som vill ha koll på dina utgifter. Det eftersom när du binder priset per Kwh så är du försäkrad om elpriset skulle gå upp, du betalar ditt fasta pris ändå.

För dig som har svårt att välja så finns det faktiskt ett mixavtal som där du betalar halva elpriset fast och halva rörligt, vilket gör att det inte blir lika stora fluktueringar i utgifterna mellan sommar och vinter.

Jämför elavtal och spara tusenlappar

Oavsett om du väljer ett rörligt eller fast elpris så är det viktigt att jämföra elavtal från olika elbolag för att försäkra sig om att du har ett bästa avtalet för just din bostad. Antingen så du detta på egen hand genom att gå in på repektive elleverantör. Eller så tar du hjälp av en jämföresetjänst som till exempel Elskling.se som jämför elpriserna åt dig.

Det viktigaste är att faktiskt göra ett val. För om du inte gör ett aktivt val så blir du tilldelad ett standardavtal från elnätsföretaget. Dessa standardavtal är i snitt 30% dyrare än om du gör ett aktivt val, så se till att jämföra elavtal redan idag så du inte betalar för mycket för din elförbrukning.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)